VizioShop.com - prodavnica majica Lolmao.info - The Site That Makes You Laugh!

Autor Tema: Hakovanje svih novih verzija firmvera uz pomoć HelloOX-a - Korak po korak!  (Pročitano 10624 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav!

Vidimo da još uvek niste registrovani, ili nemate nijedan post na forumu. Zašto ne biste probili led i otarasili se ove dosadne poruke? :)

Ukoliko nemate nijedan post, dobro mesto za upoznavanje sa pravilima foruma i ostavljanje prvog posta može biti ovde.

Ukoliko niste još uvek registrovani, šta čekate? :)

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 41
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Telefon: MDA Compact V (Diamond 2)
  • SW: WM 6.5 Official
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
Uputstvo za hakovanje telefona uz pomoć HelloOx 2 programa!

Hakovanje vam, između ostalog, omogućava instaliranje unsigned (nepotpisanih) aplikacija (dakle, bez sertifikata) na vašem Symbian s60v3/s60v5 telefonu i time možete zaobići Certificate Error na vašem telefonu. Hakovanje i krekovanje nije isto! I besplatne i komercijalne aplikacije mogu biti nepotpisane, tako da hakovanje nema veze sa tim da li je aplikacija besplatna, komercijalna, krekovana ili kakva god. Hakovanje telefona vam neće samo od sebe krekovati aplikaciju, ali je neophodno da bi bilo kakvu (nepotpisanu) aplikaciju mogli da instalirate, bez da morate svaku pojedinačno potpisivati ručno.

Ovaj metod bi trebalo da radi na svim novim firmverima većine Nokijinih Symbian s60v3 i s60v5 telefona. Ukoliko vam iz bilo kojih razloga procedura ne uspe, možete pokušati sa starijom verzijom HelloOx-a, koju možete pronaći u postu ispod ovog.

Listu podržanih telefona, koja se redovno ažurira, možete pronaći ovde (otvorite padajuću listu ispod "Phone Model").

Pre nego što krenete sa procedurom, možete se upoznati sa pojmom sertifikata i procedurom sertifikovanja, opisanih u ovoj temi.

1. Prvo što vam je potrebno je serfitikat od Kineza. Korak-po-korak upuststvo kako doći do njega možete pronaći ovde:

Tutorial: Kako sertifikovati aplikaciju kojoj je sertifikat neophodan.

2. Kada dobijete sertifikat, preuzmite HelloOx pri dnu ovog posta i sertifikujte ga uz pomoć XSign-a. XSign i uputstvo kako ga koristiti možete pronaći ovde:

Potpisivanje aplikacije uz pomoć programa XSign 2.0

3. Instalirajte sertifikovani HelloOX na vašem telefonu (prebacite ga uz pomoć PC Suite-a, ili pokrenite instalaciju direktno sa računara ako je telefon povezan). Instalirajte ga na memorijskoj kartici.

4. Pronađite instalirani HelloOX u meniju vašeg telefona i pokrenite ga. Odobrite ako vas nešto pita. Sačekajte da odradi sve poslove neophodne za uspešno hakovanje.

5. Zajedno sa HelloOx-om biće instaliran i ROMPatcher. Pronađite ga i pokrenite ga.

6. Označite open4all patch, pa idite na Opcije - Patch - Appy, pa na Opcije - Patch - Add to auto.

7. Zatim to isto uradite i sa installserver_fp2, dakle Opcije - Patch - Appy, pa Opcije - Patch - Add to auto. Ikonice pored te dve stavke bi trebale da budu zelene, kao na slici ispod, što znači da ste uspešno obavili posao.

Napomena: Installserver FP2 patch trebate primeniti samo ukoliko imate s60v3 FP2 ili s60v5 telefon! Za starije telefone ne važi! Ukoliko niste sigurni, proverite vašu verziju Symbiana ovde.

To je to, sada imate hakovan telefon i možete instalirati unsigned (nepotpisane) aplikacije bez prethodne sertifikacije!

HelloOx možete deinstalirati, ROMPatcher nemojte!

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno pitajte u ovoj temi.
« Poslednja izmena: Decembar 27, 2009, 15:29:59 X3mE »
Sačuvana

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 41
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: MDA Compact V (Diamond 2)
  • SW: WM 6.5 Official
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
Evo i uputstva za stariji HelloOx, ukoliko nekome iz bilo kojih razloga HelloOx 2 ne radi. Dakle, prvo pokušati sa najnovijom verzijom iz prvog posta!

Uputstvo kako hakovati telefon uz pomoć HelloOX 1.03 programa, koji će raditi na skoro svim novim firmverima koji ne mogu biti hakovani starom metodom.

1. Prvo što vam je potrebno je serfitikat od Kineza. Korak-po-korak upuststvo kako doći do njega možete pronaći ovde:

Tutorial: Kako sertifikovati aplikaciju kojoj je sertifikat neophodan.

2. Kada dobijete sertifikat, preuzmite HelloOx pri dnu ovog posta i sertifikujte ga uz pomoć XSign-a. XSign i uputstvo kako ga koristiti možete pronaći ovde:

Potpisivanje aplikacije uz pomoć programa XSign 2.0

3. Instalirajte sertifikovani HelloOX na vašem telefonu (prebacite ga uz pomoć PC Suite-a, ili pokrenite instalaciju direktno sa računara ako je telefon povezan)

4. Pronađite instalirani HelloOX u meniju vašeg telefona i pokrenite ga. Odobrite sve što vas pita.

5. Uz pomoć PC Suite-a napravite na memorijskoj kartici (E:) folder Patches (ako ga već nemate) i u njemu prekopirajte fajl patch installserver fp2.rmp fajl, koga možete pronaći u arhivi pri dnu ovog posta.

6. Zajedno sa HelloOx-om biće instaliran i ROMPatcher. Pronađite ga i pokrenite ga.

7. Označite open4all patch, pa idite na Opcije - Patch - Appy, pa na Opcije - Patch - Add to auto.

8. Zatim to isto uradite i sa patch_installserver_fp2, dakle Opcije - Patch - Appy, pa Opcije - Patch - Add to auto.
« Poslednja izmena: Avgust 02, 2009, 00:28:14 X3mE »
Sačuvana

nucleuswizard

• Mobilni Korisnik
  • *
  • Moć ugleda: 0
  • nucleuswizard has no influence.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: nokia e71
  • SW: 210.21.006
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
Пробао сам на Нокији Е71 и ради перфектно,једино је био проблем што сам код кинеза чекао 2 дана да позелени онај линк   ;D  ;D  ;D Хвала на упутству
Sačuvana

svaba

• Mobilni Manijak
  • Moć ugleda: 5
  • svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: HTC TyTN 2, E71, 5800XM
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
Radi na 5800, ja sam probao još pre 2-3 nedelje (otprilike  :biggrin: )

P.S. A šta je sa "HelloOX 1.05"?
Sačuvana

srdjanjov

• Mobilni Korisnik
  • *
  • Moć ugleda: 0
  • srdjanjov has no influence.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: nokia n95
  • SW: v31.0.017
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
već par dana cekma na registraciju helloOX nece pa nece molim za pomoć :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :scratch:
Sačuvana

mipepim

• Mobilni Stručnjak
  • hmmmm....
  • Moć ugleda: 8
  • mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.mipepim is a force to reckon with.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Samsung i8000 omnia II
  • SW: I8000XXIJ3
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Koliko sam pronasao na netu najbolji je heloox 1.03, potpuno automatski, potpises, instaliras, yes, yes i to je to, bar u mom slucaju sa n85, dok 1.04 ima nekakvih bug-ova
Sačuvana

svaba

• Mobilni Manijak
  • svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.svaba is on the verge of being accepted.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: HTC TyTN 2, E71, 5800XM
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
E vidiš mipepim ja bih to rekao za HelloOx 1.05 ;)
Sačuvana

Smalltown boy

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Nisam zgodan al' sam nezgodan :)
  • Moć ugleda: 12
  • Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Nokia RM-346
  • SW: 400.21.013
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
Probao sa HelloOX 1.05 i 1.03 i sve je odradio kako treba!!
Rom patcher neće da uključi patch installserver fp2!! Stoji crveni prekriženi krug...  ???

Edit: mislim sad mogu direktno prekopirati installserver.exe u c:\sys\bin\ ali me zanima zašto neće sam???  :-\
« Poslednja izmena: Juni 16, 2009, 18:19:20 Smalltown boy »
Sačuvana

Idiamin

• Mobilni Manijak
  • Idiamin is on the verge of being accepted.Idiamin is on the verge of being accepted.Idiamin is on the verge of being accepted.Idiamin is on the verge of being accepted.Idiamin is on the verge of being accepted.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Nokia N96-1
  • SW: V 30.033 hacked
  • Java Platform Micro Edition Java Platform Micro Edition
  • Browser:
  • Opera 9.60 (Opera Mini 4.2.14320) Opera 9.60 (Opera Mini 4.2.14320)
Ja se uopšte ne razumem u symbian telefone i njihov način rada. Prvo par činjenica:
 1. Nabavio sam sertifikat od Kineza.
2. Skinuo sam Hello OX odavde.
3. Skinuo sam i ovaj pach.
4. Imam N96 sa najnovijim software (znam, znam, zajebao sam se ali sam kasno saznao za tu foru da što noviji to gori )
Sada da rezimiram: dakle, imam sertifikat, imam Hello OX, imam pach, imam PC i kabal i nemam ama baš nikakvo znanje o Symbian software ( meni bi trebao neki TUTORIJAL ZA IDIOTE ) .
 Sada idu pitanja:
1. Šta mi još treba od "materijala" ?
2. Kako da potpišem Hello OX i kako kasnije da instaliram programe a da mi ne piše :  " Ne možete da instalirate autorizovan software iz neautorizovanog izvora " , " Greška u sertifikatu obratite se isporučiocu aplikacije " , etc.
VEOMA VAŽNO: Kada mi objašnjavate molim da imate u vidu da sam totalni analfabeta po pitanju svega ovoga. :help2:
Meni treba takvo objašnjenje da kasnije sam razumem i shvatam sve. " Dajte čoveku ribu i nahranićete ga za jedan dan. Naučite ga da peca i nahranićete ga za ceo život. " Ja tražim da me neko nauči da pecam, da bih i ja kasnije mogao da učim druge.
Sačuvana
" Teško je to, kopati bunar kada te je žeđ već spopala. " Tit Makcije Plaut
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini Tuo da gloriam

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

Smalltown boy

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Nisam zgodan al' sam nezgodan :)
  • Moć ugleda: 12
  • Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Nokia RM-346
  • SW: 400.21.013
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
Citat
1. Šta mi još treba od "materijala"

Ne treba ti ništa više od materijala. Sve si sakupio!!

Citat
2. Kako da potpišem Hello OX

Na ovom linku imaš upustvo i linkove do potrebnog sw-a: Odg: Potpisivanje aplikacije uz pomoć programa XSign 2.0

Kada završiš sa potpisivanjem HelloOX-a vrati se na ovu temu i uradi onako kako je to objašnjeno u prvom postu. Nek' je sa srećom!!  :drinks:
Sačuvana

Mobilize.rs - najnovije vesti: ContraTeam Web Hosting