Potpisivanje aplikacije uz pomoć programa XSign 1.2Dakle, imate sertifikat, imate key fajl, sada je na red došlo samo potpisivanje.
Šta vam je sve potrebno?- Prvo, sam program. Direkt link za download -
ovde. (11 KB)
- Signsis.exe program, koji će vršiti samo sertifikovanje. Direkt link za download -
ovde. (379 KB)
- Vaš sertifikat i key fajl, koji već posedujete.
- Unsigned instalacija programa, u sis formatu.
*Napomena: Svi fajlovi
moraju biti smešteni u istom folderu! Dakle, i program, i sertifikat, i key fajl, i signsis.exe, i nesertifikovani fajl.
Sam interfejs izgleda ovako:

Dakle, ukoliko ste sve smestili u isti folder, trebao bi sam program odmah sve da prepozna. Ako nešto nije uneseno, ili je uneseno pogrešno, klikom na taster pored polja možete izabrati drugi fajl, koji ponovo mora da bude u istom folderu. Sama polja su po nazivu jasna čemu služe. Jedino što vi morate da unesete je
šifra koju ste definisali za key fajl. Šifra se po izlasku iz programa pamti, pa ne morate da je upisujete stalno.
Možete izabrati opciju da se nesertifikovani fajl obriše po uspešnoj sertifikaciji. Kada sve popunite, klikom na
Start! sertifikacija počinje.
Ako sertifikacija prođe, sertifikovani fajl se može naći u istom folderu, i imaće sufiks _signed i ekstenziju .sisx na kraju naziva. Taj fajl prebacujete u telefon i instalirate.
Više o samom programu:
http://www.milosrandjelovic.org/programi/ostali.php#l1Diskusiju o programu možete voditi ovde:
Diskusija na temu izrade sertifikata