VizioShop.com - prodavnica majica Lolmao.info - The Site That Makes You Laugh!

Autor Tema: 3G iPhone  (Pročitano 8037 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav!

Vidimo da još uvek niste registrovani, ili nemate nijedan post na forumu. Zašto ne biste probili led i otarasili se ove dosadne poruke? :)

Ukoliko nemate nijedan post, dobro mesto za upoznavanje sa pravilima foruma i ostavljanje prvog posta može biti ovde.

Ukoliko niste još uvek registrovani, šta čekate? :)

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 41
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Telefon: MDA Compact V (Diamond 2)
  • SW: WM 6.5 Official
3G iPhone
« poslato: April 29, 2008, 02:14:59 »
3G iPhone početkom juna?

Analitičari Citi investment-a tvrde da je “D-Day” za predstavljanje 3G verzije iPhone-a 9. jun, kada počinje Apple-ov Worldwide Developers Conference. Pored toga, predviđa se da će tada biti zvanično predstavljen i novi SDK, kao i da će biti najavljena nova serija lap topova i iPod-ova. Pošto je poznato da Apple ne voli da priča o novim proizvodima pre nego što se pojave, tako ni ovog puta niko nije želeo da se oglasi po ovom pitanju. 3G brzine surfovanja su prva želja američkih korisnika iPhone-a, kojima su EDGE brzine koje im trenutno nudi AT&T prespore. Pitanje je kako će se Apple i AT&T poneti prema sadašnjim vlasnicima iPhone-a, i da li će revizija doneti još nešto novo. Inače, još jedan nagoveštaj da će 9. jun biti taj dan je i to što je AT&T odložio predstavljanje Blackberry 900 uređaja, prvobitno najavljenog za jun, verovatno da bi iPhone ostao u centru pažnje.

Izvor: Mobilize.rs
« Poslednja izmena: Juni 10, 2008, 12:13:17 X3mE »
Sačuvana

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
Re: 3G iPhone početkom juna?
« Odgovor #1 poslato: Maj 05, 2008, 22:37:45 »
3G iPhone potvrđen, prvo dolazi u Austriju?

Der Standard je nedavno prenio vijest o press konferenciji koju je nedavno održao Austrijski T-mobile u kojoj se tvrdi da će Austrija biti prva zemlja koja će imati priliku isprobati novu generaciju 3G iPhone-a. iPhone se u Austriji počeo prdavati prije nepunih dva mjeseca, međutim izgleda da će postati testni poligon za 3G iPhone, prije masnovnog puštanja u prodaju u ostatku svijeta.Također se navodi da bi iphone trebao biti dostupan po “fleksibilnijim cijenama” (što god im to značilo). Iako još nema službene potvrde na T-mobile odnosno Apple-ovim stranicama, Fscklog je navodno dobio komentar od Austrijskog T-mobile-a u kojem se potvrđuje da planiraju uvođenje UMTS iPhone-a na njihovoj mreži ali da ne smiju reći kada će se točno to desiti. Iako nema službenih informacija o ovome, ali ni o samoj konferenciji koja je navodno održana, priča se ne čini toliko nevjerojatna. Austrija je zemlja od otprilike 8 milijuna stanovnika, prodajom od 80.000 iPhone-a u dva mjeseca i odličnom pokrivenošću UMTS signalom, što bi reklo da je idealan poligon za projekcije testiranje novog iPhone-a. Međutim meni osobno malo je previše sumnjivo to što na službenim stranicama i jedne i druge kompanije o ovome nema niti riječi, kao i činjenice da nije zabilježeno gdje i kada je ta press konferencija održana, s obzirom da se bliži Europsko nogometno prvenstvo u Austriji ako se ispostavi da ova priča bude točna očekujemo znatno povećanje broja iPhone korisnika u Hrvatskoj ;).

Izvor

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #2 poslato: Maj 21, 2008, 00:39:59 »
Potvrđen datum izlaska 3G iPhone-a

Nedavno smo pisali o tome kako se spekuliše da je skoro siguran datum izlaska 3G iPhone-a 9. jun, u vreme održavanja Apple-ovog Worldwide Developers Conference-a. Kako Gizmodo saznaje, od pouzdanog izvora iz Apple-a, te pretpostavke su tačne. Naime, nakon te manifestacije, Apple će u prodaju pustiti svoju poboljšanu verziju iPhone-a na svetskom nivou, mada ne u svim zemljama istovremeno, pošto će se truditi da usaglase datume sa važnim događajima u pojedinim zemljama. Recimo, u Španiji će izlazak biti 18. juna, kada Apple bude otvorio svoj novi megastore, a i u drugim zemljama će situacija biti slična. iPhone ponovo neće biti raspoloživ u svim zemljama, već će ga distribuirati operateri sa kojima Apple bude sklopio ugovor. Apple je najavio promenu polisa cena, iPhone se neće prodavati po fiksnoj ceni, ali još uvek nema detaljnijih informacija o tome. iPhone fanovi sa nestrpljenjem očekuju poboljšanu verziju omiljenog im telefona, koji simbolično sadrži "3G" u nazivu, iako se još uvek ne zna šta će tačno od (hardverskih) poboljšanja doneti, a nagađa se da će biti značajno unapređen. Ostaje nam da sačekamo još malo do 9. juna i znamo za sigurno.

XoNNiX

• Prijatelj foruma
  • Mobilni Zavisnik
  • *
  • Moć ugleda: 2
  • XoNNiX barely matters.XoNNiX barely matters.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: HTC Touch Pro2 + Nokia N95 8GB
  • SW: V20.0.016 Hacked
« Odgovor #3 poslato: Maj 21, 2008, 11:11:21 »
Ima li necega vezano za Srbiju? xD
Sačuvana
http://www.TechBlog.rs | Da li si idiot? Saznaj ovde!

lnenad

• Nokia and SE fan
  • Super Moderator
  • Mobilni Stručnjak
  • *
  • Web designer and software programmer.
  • Moć ugleda: 9
  • lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Nokia 6220 Classic/HTC Tytn II (Kaiser)/Xperia X1
« Odgovor #4 poslato: Maj 21, 2008, 16:30:10 »
Najvjerovatnije ima :D nece dolaziti u srbiju :D hhahaha
Sačuvana
Currently working in PHP. If you want to check out my portfolio go to http://www.nenadspp.com - Pravilnik foruma
Reklamozderi.com - Najbolje i najgore reklame na svijetu

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #5 poslato: Maj 21, 2008, 16:56:06 »
Bilo je priče još kad je "stari" iPhone najavljen da bi Apple trebao da potpiše ugovor sa MTS-om, ali od toga (još uvek) ništa nije bilo... Niti verujem da će biti skoro :).

XoNNiX

• Prijatelj foruma
  • Mobilni Zavisnik
  • *
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #6 poslato: Maj 22, 2008, 18:37:40 »
Hm, pa nista, jedino da cekamo! xD
Sačuvana

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Van mreže Van mreže
« Odgovor #7 poslato: Juni 03, 2008, 12:32:32 »
Nove slike 3G iPhone-a

9. jun, datum kada će se pojaviti novi 3G iPhone, sve je bliži, a u međuvremenu vam prikazujemo još par slika koje ga promovišu.

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Van mreže Van mreže
Re: 3G iPhone
« Odgovor #8 poslato: Juni 10, 2008, 12:17:31 »
3G iPhone razočarao!

Znam da se neki Apple ljubitelji neće složiti sa mnom, ali tako jednostavno vidim stvari. Novi 3G iPhone, kao što je i najavljivano, predstavljen je sinoć na Apple Worldwide Developers Conference-u. Masa noviteta je najavljivana, nešto je i ispunjeno, ali glavni nedostaci su i dalje ostali tu.

Prvo, cene novog iPhone-a su 200$ za verziju od 8GB, odnosno 300$ za verziju od 16GB. Na prvi pogled daleko jeftiniji nego "stari" iPhone. Međutim, razmislite ponovo - AT&T (a verujem i ostali) će ga prodavati uz mesečnu pretplatu od čak 40$, plus 30$ za neograničenu upotrebu. Koliko je zaista jeftiniji - ostaje na vama da prosudite sami. iPhone će biti prodavan u 70 zemalja širom sveta, po istom principu kao i do sada - jedna država jedan operater, mada Apple još uvek nije stupio u pregovore sa većinom operatera. Srbija nije ni na "coming soon" spisku, kao i prošlog puta. Na kraju, za sve vas koji se nadate da će vam rođak iz Amerike doneti, jedno razočarenje - neće. Aktivacija se vrši odmah pri kupovini, tako će biti u svim zemljama gde će se prodavati, pa, sem ako ne ubedite rođaka da plaća postpaid ugovor, ništa od toga.

Dakle, da pređemo na novine. Novi 3G iPhone je nešto manjih dimenzija u odnosu na stari. Naravno, glavne novine su podrška za 3G mreže i GPS. Čudi činjenica da je 3G kamera izostavljena (na jednom forumu sam video predlog naziva - "GPS iPhone" :)), no nema veze, bitno je da su 3G surf brzine tu. Apple tvrdi da je cena izrade samo 10$ skuplja. I ne čudi, uzevši u obzir da zadnja strana kućišta više nije od aluminijuma, već od plastike. Još jedno poboljšanje je i 2.0 verzija firmvera - novine su: poboljšana brzina, pretraga u kontaktima, podrška za Exchange server i Push mogućnosti, Parental Control, podrška za pregled PowerPoint prezentacija (editovanje dokumenata i dalje nije moguće), i još par sitnih ispravki. Prodavaće se u crnoj i beloj boji kućišta.

Koliko je zaista poboljšan? Po mom mišljenju, jako malo. Svi nedostaci su i dalje tu. Kamera od 2 Mpx koja ne podržava snimanje videa, Bluetooth koji se i dalje može koristiti samo sa Apple headsetom (čak i ne podržava A2DP), i dalje nema Copy/Paste-a, i dalje nema multitaskinga, i dalje ne podržava MMS, i dalje ne podržava delivery report, i tako dalje. Sumnjam da će Apple ove nedostatke ikad ispraviti.

Dakle, ne sumnjam da će u zemljama u kojima će se prodavati 3G iPhone biti hit. Apple je zadao sebi cilj da proda ukupno 10 miliona iPhone-ova do kraja godine. S obzirom da je "stari" iPhone prodat u oko 6 miliona primeraka do sada, to znači da očekuju da 3G iPhone bude prodat u 4 miliona primeraka za ovih par meseci. Međutim, da li se isplati kupiti ga? Ili, da li se isplati menjati stari iPhone za novi? Još imajući u vidu da pretplata mora da se plaća? Ostavljam odluku na vama.

XoNNiX

• Prijatelj foruma
  • Mobilni Zavisnik
  • *
  • Van mreže Van mreže
Re: 3G iPhone
« Odgovor #9 poslato: Juni 10, 2008, 12:22:38 »
Razocarao sam se.

Nadao sam se 3G kameri, minimum 3.2mpx AF kameri, sredjenom bluetoothu i gomili stvari... :(
Sačuvana

Mobilize.rs - najnovije vesti: ContraTeam Web Hosting