VizioShop.com - prodavnica majica Lolmao.info - The Site That Makes You Laugh!

Autor Tema: iPhone brbljaonica  (Pročitano 12296 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav!

Vidimo da još uvek niste registrovani, ili nemate nijedan post na forumu. Zašto ne biste probili led i otarasili se ove dosadne poruke? :)

Ukoliko nemate nijedan post, dobro mesto za upoznavanje sa pravilima foruma i ostavljanje prvog posta može biti ovde.

Ukoliko niste još uvek registrovani, šta čekate? :)

priest77

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Moć ugleda: 16
  • priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!
  • Na mreži Na mreži
  • Telefon: iPhone 4
  • SW: 4.0.1
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Odg: iPhone brbljaonica
« Odgovor #270 poslato: Juli 30, 2010, 13:23:18 »
znas i sam da za iPhone nema npr. .....PIM-ova i jos niz bitnih programa.
Sta ocekujes od PIM manadzera? Kakav treba da bude, sta da radi?
Jedino profli manadzera nisam nasao da radi kako treba, ostalo sve sto mi je trebalo sam nasao za iPhone.
Sačuvana

pilgrim

• Prijatelj foruma
  • Mobilni Guru
  • *
  • Moć ugleda: 15
  • pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Telefon: HTC
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
« Odgovor #271 poslato: Juli 30, 2010, 14:02:00 »
To sam ja nesto pobrkao - za Android jos nije izasao Pocket Informant (bice ove godine), a za iPhone jeste. Istina, malo je ogoljena verzija u odnosu na WinMo (kao i npr. iGo za iPhone), ali nije lose, koliko vidim. Bez obzira na to, i dalje postoji puno aplikacija kojih nema za iPhone: Garmin (koji ima najdetaljnije mape Srbije), pretpostavljam da nema (usled zatvorenosti platforme) sistemskih aplikacija koje bi radile ono sto moze SKTools, nema aplikacija koje bi menjale izgled osnovnog ekrana - ako se nekome ne svidja da ima niz ikonica na desktopu, nema izbora osim da se pomiri sa sudbinom. :( Takodje pretpostavljam da nema naprednog task menadzera koji bi bio kao Dotfredov; neke aplikacije za overclocking; plagina koji bi ti prikazivao na desktopu zadatke, zabeleske, appointments (sastanke); program koji bi promenio ponasanje "power" tastera; programa koji bi funkcionisao kao standardan (ne cloud) backup; napredan fajl menadzer tipa Resco ili Total Commander (sa svim funkcijama); nesto sto ja svakodnevno koristim - precica na radnoj povrsini koja prebacuje telefon izmedju GSM/WCDMA/Auto rezima; flash player; office paket sa opcijama koje ima SoftMaker Office; programi koji otvaraju najrazlicitije formate - npr. ne znam postoji li app sa podrskom za .7z? Itd. Generalno, iPhone je osakacen pre svega zbog cinjenice da ne mozes dovoljno da ga personalizujes - nema custom widgeta koji bi ti sluzili za brz pristup onome sto je tebi najbitnije.
Sačuvana

priest77

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!priest77 is awe-inspiring!
  • Na mreži Na mreži
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Odgovor #272 poslato: Juli 30, 2010, 16:42:12 »
Trenutno iGo ima bolje mape za Srbiju nego Garmin, za veca mesta su dobri i jedan i drugi ali bar ovde oko Vrsca sva sela imaju prikaz ulica sa imenima u iGO dok u Garminu imaju samo glavnu ulicu. U svakom slucaju na WM-u je puno bolje stanje sto se navigacije tice, bolji izbor programa i dobar gps prijemnik su stavili tek u iPhone 4.

Za promenu izgleda osnovnog ekrana postoji winterboard za kojeg postoji bezbroj tema i koji moze recimo da ti promeni home screen u HTC link

Task manager sa toliko opcija bar ja nisam nasao ali nemas potrebe za time, a ovi sto postoje odradjuju postao veoma dobro, veoma lako prelazis sa jedne aplikacije na drugu i izgledaju veoma lepo.

Za promenu funkcije power dugmeta postoji veoma mocan program koji se zove Activator i koji ako instaliras programe sa Cydie sigurno ce se i on instalirati jer ga mnogi programi koriste pa Cydija ili Rock ce ga automatski instalirati. Evo od prilike sta moze:
Activator to launch apps or system actions:
Home Button, Sleep Button, Status Bar – double tap, short hold
Motion – shake and bake
Slide in Gesture (from the bottom of the screen) – bottom-left, bottom, bottom-right
Volume Buttons – display tap, down and then up, up and then down

Za backup ja sam koristio iTunes koji je vratio sve bez problema; i programe, i contacte, i calendar, i poruke, i podesavanja....sve osim onih programa sto sam instalirao preko Cydie, za to sam koristio backup iz Rock-a koji ti sacuva spisak instaliranih programa i instalira ih sam nazad (instalira zadnju postojecu verziju istih).
Uglavnom postoji dostsa programa za backup ako neces da koristis iTunes.

Zamena za Resco postoji iFile koji ima brdo opcija i koji je i file manager i file viewer i tekst editor, sa njim mozes recimo da  promenis i file permission. Link

Precice na radnoj povrsini ti ne trebaju (nije da ne trebaju ali neces im osetiti nedostatak) jer imas SBSettings koji je puno bolja varijanta jer ne treba da izadjes iz nekog programa i da se vratis na homescreen da bi stigao do precica vec iz bilo kog mesta samo provuces prstom preko gornjeg dela ekrana tamo gde je operator, baterija... i pojavi ti se SBSettings koji isto ima brdo mogucnosti, i za togglere i za pokretanje programa, i za reboot, i respring, i razna tweakovanja, kao sto je ukljucenje prikaza baterije u %, prikaz slobodne memorije, skrivanje precica programa sa springboarda, ja sa njim i oslobadjam memoriju od zaostavstina a sto je najbitnije oslobadja memoriju i telefon ne zabaguje kao sto mi se desavalo na Diamondu kada sam koristio takve programe. Evo kako izgleda moj SBSettings:

Za office koristim Documents To Go®, ne znam koje su ti opcije potrebne, ali uglavnom ima sve.

Za 7zip ne znam da li postoji nesto

Za flash plejer isto ne znam nista jer pored MxTube-a koji pusta/skida sve sa youtube nisam osetio potrebu za neki flash plejer.

U svakom slucaju iPhone-u koji ima jailbrake, jako malo stvari se moze zameriti.
« Poslednja izmena: Juli 30, 2010, 16:52:01 priest77 »
Sačuvana

ardzuna

• Super Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Moć ugleda: 21
  • ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Apple 3GS
  • Browser:
« Odgovor #273 poslato: Juli 30, 2010, 18:43:55 »
Svakako da iPhone 4 ima bolji GPS prijemnik, ali ni ovaj u 3GS nije tako loš.
Slažem se što se mapa tiče: ja sam proveravao neke ulice na periferiji mesta u kojem živim i Garmin ih nije imao ucrtane dok iGo jeste. Nedostatak koji ima iGo je taj da ne može da se unese broj kuće do koje želiš da ideš već samo ulica, bar je tako za moj grad. Takođe sam primetio da iGo u nekim slučajevima nije baš najprecizniji, tj. da ima malo zakašnjenje baš kao na ovom klipu:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=N0lq988SxOo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=N0lq988SxOo</a>
Sačuvana

priest77

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Na mreži Na mreži
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Odgovor #274 poslato: Juli 30, 2010, 19:12:02 »
Nedostatak koji ima iGo je taj da ne može da se unese broj kuće do koje želiš da ideš već samo ulica, bar je tako za moj grad.
Koju mapu Srbije imas?
Probaj zadnju 100519, kod mene  Vrsac je skoro ceo pokriven sa kucnim brojevima.
« Poslednja izmena: Juli 30, 2010, 19:13:57 priest77 »
Sačuvana

ardzuna

• Super Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Moć ugleda: 21
  • ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Apple 3GS
  • Browser:
« Odgovor #275 poslato: Juli 30, 2010, 20:08:13 »
Ne znam koja je - to sam skinuo i aplikaciju i mapu i ostalo sve u jednom. Samo sam instalirao i ništa nisam naknadno menjao i ubacivao. Pošalji mi na pp gde ima da se kupi ta najnovija mapa ;)
Sačuvana

pilgrim

• Prijatelj foruma
  • Mobilni Guru
  • *
  • pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!pilgrim is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Browser:
« Odgovor #276 poslato: Juli 31, 2010, 22:04:41 »
@priest77, i iz tvojih reci proizlazi da sam uglavnom bio u pravu; za GPS je mnogo bolja situacija na WM (isto vazi naravno i za Android vs. WM), Winterboard je samo jedna aplikacija a i kod te app meni skoro sve teme izgledaju identicno (samo HTC tema se razlikuje koliko sam video) - meni sastavljen od niza ikonica kao i na svakom iPhone-u, jedino se koriste razlicite boje, fontovi i oblici ikonica. Sto se tice backup-a, ako sam te dobro razumeo, na iPhone OS nema nacina da se odradi jedan full backup, tj. da pokrenes aplikaciju koja ce ti na nekom mestu na PC-u ili telefonu (na drugim aparatima bi to bila memo kartica) sacuvati apsolutno sve, tako da kad formatiras telefon, sve bude vraceno u potpuno isto stanje kao i pre formata? Naravno, govorim o "jailbroken' iPhone-u. Zakljucak sledi iz:
Citat
backup iz Rock-a koji ti sacuva spisak instaliranih programa i instalira ih sam nazad (instalira zadnju postojecu verziju istih).
- ovo nije backup, to je samo ubrzana/automatizovana instalacija programa. Full backup bi bio kada bi taj Rock vracao sve app sa svim podesavanjima, iliti sve.

iFile je odlican, ali i dalje zaostaje za Resco Explorerom - nema FTP, slanje fajlova putem MMS/email, mapiranje "network drive" radi deljenja fajlova sa racunarom, enkripciju fajlova, "korpu za otpatke" itd. SBSettings prema ovom tekstu: http://thebigboss.org/tag/sbsettings-edge-toggle ne radi ono sto je meni potrebno - cak i kada se EDGE iskljuci, a 3G ukljuci, i dalje se na telefonu moze pojavljivati ikonica "E", sto znaci da SBSettings realno ima samo dve opcije - 2G i Auto. Pored toga, cak i da ima sve opcije, to i dalje nije today plugin. I dalje ostaje cinjenica da nema mogucnosti da na desktopu drzis transparentne "tasks" ili "appointments". Ne kazem da je ovo tragicno, ali je definitivno nedostatak. ;)

Ovde mozes videti sta sve nema Documents To Go: http://www.softmaker.com/english/ofpcomp_en.htm .

Sto se tice flash plejera, Youtube je samo jedan od gomile sajtova na kojima je potreban flash.

Jos jednom - sve ovo nije strasno, ali iOS jos dugo nece imati nekih bitnih app, delom zbog zatvorenosti platforme, a delom zbog toga sto mnoge korisnike vise interesuju iBoobs i iFart od nekih po meni bitnijih stvari. :)
« Poslednja izmena: Juli 31, 2010, 22:48:12 pilgrim »
Sačuvana

priest77

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Na mreži Na mreži
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Odgovor #277 poslato: Juli 31, 2010, 22:34:55 »
Backup  jeste full za sve se instalira preko itunesa, vraca cak i creckovane programe nazad sa svim podesavanjima (igrice cak pamte i nivo gde si stigao), jedino stvari koje su sa cydije ne vraca itunes ali meni to nije bio  neki problem jer to vracam preko rock-a i podesim sve za pet minuta. Sve u svemu moze da se tvrdi da nije full backup ali ne moze ni da se racuna kao neki problem.

iFile ima mogucnost da salje stvari direktno preko e-mail

Za SBSettings nisam te bas najbolje razumeo ali E se pojavljuje kada je takva vrsta  konekcije dostupna i to ne znaci da si konektovna na EDGE. I naravno da nije desktop plugin nego je nesto bolje od toga jer ne moras da se vracas na desktop uvek da bi pristupio tim togglerima vec ti je dostupan bilo gde se nalazis. Za task i appoitments stoji da ne mozes da ih kacis na home screenu, ali mozes na lock screenu sto bi bilo isto.

Ne radi ti link za Docs To GO

U svakom slucaju kao sta sam vec i rekao, nedostaci su skoro nikakvi na jailbrake-ovanom telefonu, ali zato postoji i brdo prednosti koje ima iPhone i to sve treba imati u obzir, i kada se sve sabere iPhone moze biti dobitna kombinacija  :)
« Poslednja izmena: Juli 31, 2010, 22:40:25 priest77 »
Sačuvana

pilgrim

• Prijatelj foruma
  • Mobilni Guru
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Browser:
« Odgovor #278 poslato: Juli 31, 2010, 22:55:35 »
Ispravljen link za Docs To Go. ;)

Full backup je iskljucivo onaj koji apsolutno sve vraca u stanje kakvo je bilo u trenutku kada je napravljen. Sto se tice iFile, i dalje ostaju drugi nedostaci. SBSettings - na svim telefonima koji su mi primarni poslednjih godina postoji izbor mreznog rezima: 2G (trazi se samo GSM iliti 2G mreza), 3G only (trazi se iskljucivo 3G iliti WCDMA/UMTS/HSDPA, ako si na podrucju nepokrivenom 3G signalom, bices nedostupan) i Auto (traze se i GSM i 3G, pa ona koja ima jaci signal, bice odabrana).

Sačuvana

priest77

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Na mreži Na mreži
  • Nepoznat Nepoznat
  • Browser:
  • Opera 9.80 (Opera Mini 5.0.019802) Opera 9.80 (Opera Mini 5.0.019802)
« Odgovor #279 poslato: Juli 31, 2010, 23:45:11 »
Ovi toggleri o kojima pricamo ne prebacuju telefon sa 3G na 2G i obrnuto, vec samo sprecavaju data protok na koju mrezu izaberes ako neces da ti telefon trosi kredit i da ide na net samo preko wifi. Ja imam 300mb u pretplati pa ne mogu da ih potrosim, i sada ih vise ni ne koristim.
« Poslednja izmena: Avgust 01, 2010, 08:44:19 priest77 »
Sačuvana

Mobilize.rs - najnovije vesti: ContraTeam Web Hosting