Trenutno iGo ima bolje mape za Srbiju nego Garmin, za veca mesta su dobri i jedan i drugi ali bar ovde oko Vrsca sva sela imaju prikaz ulica sa imenima u iGO dok u Garminu imaju samo glavnu ulicu. U svakom slucaju na WM-u je puno bolje stanje sto se navigacije tice, bolji izbor programa i dobar gps prijemnik su stavili tek u iPhone 4.
Za promenu izgleda osnovnog ekrana postoji winterboard za kojeg postoji bezbroj tema i koji moze recimo da ti promeni home screen u HTC
linkTask manager sa toliko opcija bar ja nisam nasao ali nemas potrebe za time, a ovi sto postoje odradjuju postao veoma dobro, veoma lako prelazis sa jedne aplikacije na drugu i izgledaju veoma lepo.
Za promenu funkcije power dugmeta postoji veoma mocan program koji se zove Activator i koji ako instaliras programe sa Cydie sigurno ce se i on instalirati jer ga mnogi programi koriste pa Cydija ili Rock ce ga automatski instalirati. Evo od prilike sta moze:
Activator to launch apps or system actions:
Home Button, Sleep Button, Status Bar – double tap, short hold
Motion – shake and bake
Slide in Gesture (from the bottom of the screen) – bottom-left, bottom, bottom-right
Volume Buttons – display tap, down and then up, up and then downZa backup ja sam koristio iTunes koji je vratio sve bez problema; i programe, i contacte, i calendar, i poruke, i podesavanja....sve osim onih programa sto sam instalirao preko Cydie, za to sam koristio backup iz Rock-a koji ti sacuva spisak instaliranih programa i instalira ih sam nazad (instalira zadnju postojecu verziju istih).
Uglavnom postoji dostsa programa za backup ako neces da koristis iTunes.
Zamena za Resco postoji iFile koji ima brdo opcija i koji je i file manager i file viewer i tekst editor, sa njim mozes recimo da promenis i
file permission.
LinkPrecice na radnoj povrsini ti ne trebaju (nije da ne trebaju ali neces im osetiti nedostatak) jer imas SBSettings koji je puno bolja varijanta jer ne treba da izadjes iz nekog programa i da se vratis na homescreen da bi stigao do precica vec iz bilo kog mesta samo provuces prstom preko gornjeg dela ekrana tamo gde je operator, baterija... i pojavi ti se SBSettings koji isto ima brdo mogucnosti, i za togglere i za pokretanje programa, i za reboot, i respring, i razna tweakovanja, kao sto je ukljucenje prikaza baterije u %, prikaz slobodne memorije, skrivanje precica programa sa springboarda, ja sa njim i oslobadjam memoriju od zaostavstina a sto je najbitnije oslobadja memoriju i telefon ne zabaguje kao sto mi se desavalo na Diamondu kada sam koristio takve programe. Evo kako izgleda moj SBSettings:

Za office koristim
Documents To Go®, ne znam koje su ti opcije potrebne, ali uglavnom ima sve.
Za 7zip ne znam da li postoji nesto
Za flash plejer isto ne znam nista jer pored MxTube-a koji pusta/skida sve sa youtube nisam osetio potrebu za neki flash plejer.
U svakom slucaju iPhone-u koji ima jailbrake, jako malo stvari se moze zameriti.