VizioShop.com - prodavnica majica Lolmao.info - The Site That Makes You Laugh!

Autor Tema: Symbian OS Pitanja i Odgovori  (Pročitano 9082 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav!

Vidimo da još uvek niste registrovani, ili nemate nijedan post na forumu. Zašto ne biste probili led i otarasili se ove dosadne poruke? :)

Ukoliko nemate nijedan post, dobro mesto za upoznavanje sa pravilima foruma i ostavljanje prvog posta može biti ovde.

Ukoliko niste još uvek registrovani, šta čekate? :)

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 47
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Telefon: HTC Desire
  • SW: Froyo
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
Šta znači "hakovanje" telefona i šta dobijam time?
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 18, 2009, 15:00:17 »

Hakovanje telefona pojednostavljeno rečeno znači zaobilaženje sistemskih zaštita uvedenih u Symbian OS-u verzije 9 pa na dalje. Nekoliko je prednosti hakovanja (recimo slobodno pisanje i brisanje po sistemskim folderima kojima inače nemate pristup), ali ona zbog koje ga ljudi najviše primenjuju je instaliranje aplikacija bez sertifikata.

Većina aplikacija pisanih za Symbian 9.x zahteva određene privilegije kako bi mogle da funkcionišu. Te privilegije vam obezbeđuje sertifikat. Legalno kupljene komercijalne aplikacije, koje su prošle kroz proces testiranja i odobravanja od strane Symbiana, dolaze sa važećim sertifikatom. Međutim freeware, open source, krekovane aplikacije, pa i neke komercijalne, zahtevaju da vi sami potpišete aplikaciju kako bi ona mogla biti instalirana na telefonu. Hakovanjem telefona zaobilazi se provera sertifikata, te možete slobodno instalirati i potpisane i nepotpisane aplikacije.

Dakle, hakovanjem telefona, između ostalog, rešavate problem kada vam sistem izbaci "Certificate error" i ne dozvoljava vam da instalirate neku aplikaciju.

Iako po najnovijem metodu hakovanja vi svejedno morate imati sertifikat kako bi uopšte hakovali telefon, opet je dosta lakše sertifikovati samo jednu aplikaciju i posle neometano instalirati sve ostale, nego činiti to svaki put.

Pogledati i:
Šta podrazumeva "imati sertifikat"?
Hakovanje svih novih verzija firmvera uz pomoć HelloOX-a - Korak po korak!
Tutorial: Kako sertifikovati aplikaciju kojoj je sertifikat neophodan.

Ceo board posvećen hakovanju:
Symbian hakovanje/modovanje
« Poslednja izmena: Oktobar 18, 2009, 15:26:34 X3mE »
Sačuvana

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Browser:
Da li hakovanjem telefona mogu da krekujem aplikaciju?
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 18, 2009, 15:16:25 »
Da li hakovanjem telefona mogu da krekujem aplikaciju?

Kratko i jasno: Ne!

Hakovanje i krekovanje su potpuno različite stvari.

Hakovanje vam omogućava da instalirate nepotpisane aplikacije na telefonu. Nepotpisane aplikacije mogu biti i komercijalne i besplatne i open source i kakve god, pa i krekovane. Hakovanje samo po sebi nema veze sa tipom aplikacije i neće vam učiniti aplikaciju krekovanom, to je postupak nakon koga samo možete instalirati bilo kakve nepotpisane aplikacije (pa i njih), bez da morate sertifikovati (potpisati) svaku ručno.

Dakle, da bi aplikacija bila krekovana, neko drugi će morati prethodno da je učini takvom.

Pogledati i:
« Poslednja izmena: Oktobar 18, 2009, 15:20:02 X3mE »
Sačuvana

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Van mreže Van mreže
  • Browser:
Kad pokušam da instaliram aplikaciju izbaci mi Certificate error. Šta da radim?
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 18, 2009, 15:48:50 »
Kad pokušam da instaliram aplikaciju izbaci mi "Certificate error". Šta da radim?

Postoje dva moguća uzroka ovog problema.

1. Niste pravilno podesili menadžer aplikacija.

Idite u Menadžer aplikacija - Opcije - Podešavanja i namestite sve kao na sledećoj slici:
Instalacija softvera: Sve
Onlajn provera sert.: Isključeno

2. Aplikacija nije potpisana važećim sertifikatom.

Većina aplikacija pisanih za Symbian 9.x zahteva određene privilegije kako bi mogle da funkcionišu. Te privilegije vam obezbeđuje sertifikat. Legalno kupljene komercijalne aplikacije, koje su prošle kroz proces testiranja i odobravanja od strane Symbiana, dolaze sa važećim sertifikatom. Međutim freeware, open source, krekovane aplikacije, pa i neke komercijalne, zahtevaju da vi sami potpišete aplikaciju kako bi ona mogla biti instalirana na telefonu. Hakovanjem telefona zaobilazi se provera sertifikata, te možete slobodno instalirati i potpisane i nepotpisane aplikacije.

Dakle, hakovanjem telefona, između ostalog, rešavate problem kada vam sistem izbaci "Certificate error" i ne dozvoljava vam da instalirate neku aplikaciju.

Pogledati i:
Šta su privilegije (capabilities) i šta je sertifikacija?
Šta podrazumeva "imati sertifikat"?

Mobilize.rs - najnovije vesti: ContraTeam Web Hosting