VizioShop.com - prodavnica majica Lolmao.info - The Site That Makes You Laugh!

Autor Tema: Accelerometer aplikacije  (Pročitano 17375 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav!

Vidimo da još uvek niste registrovani, ili nemate nijedan post na forumu. Zašto ne biste probili led i otarasili se ove dosadne poruke? :)

Ukoliko nemate nijedan post, dobro mesto za upoznavanje sa pravilima foruma i ostavljanje prvog posta može biti ovde.

Ukoliko niste još uvek registrovani, šta čekate? :)

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 47
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Telefon: HTC Desire
  • SW: Froyo
Re: Accelerometer aplikacije
« Odgovor #10 poslato: Februar 08, 2008, 03:43:32 »
Nokmote 1.0 Beta1

Citat
NokMote je svakako jedna od najkorisnijih i najinovativnijih aplikacija koja ga koristi. Još uvek se nije pojavila za javnost, dostupna je samo beta testerima, međutim na osnovu YouTube klipova vidi se šta možemo da očekujemo :). Kada se pojavi biće besplatna. Služi da pretvorite telefon u nešto poput WiiMote-a i da pokretima ruku birate stavke menija. Može biti izuzetno korisno u mnogim situacijama, naročito igrama! Samo prelistajte YouTube, neverovatno je šta se sve može učiniti sa ovom aplikacijom!

http://www.mobilize.rs/blog/?p=38

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #11 poslato: Februar 08, 2008, 03:45:35 »
ShutUp 1.0 Beta 1

Citat
ShutUp, takođe od istog autora, je vrlo jednostavna a u isto vreme i vrlo zanimljiva aplikacija, koja omogućava da kad telefon zazvoni (alarm, poziv), jednostavno ga okrenete naopako i on će “ućutati” :). Kao i prethodne dve, takođe freeware.

http://www.mobilize.rs/blog/?p=38

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #12 poslato: Februar 08, 2008, 03:47:27 »
FlipSilent 1.04

Citat
I dok Samir i dalje radi na ShutUpu, konkurencija ne spava, pa su tako ljudi sa SymbianBloga izbacili freeware program po imenu FlipSilent! FlipSilent je dakle još jedna u nizu aplikacija koje koriste accelerometer, dakle radi na N95, N95 8GB, N82 i N93i, i omogućava prebacivanje u silent režim i/ili odbijanje poziva samo okretanjem telefona! Postoji par predefinisanih akcija koje se mogu izvršiti okretanjem i vraćanjem telefona u normalni položaj, a podrazumevane su da se pri okretanju uključi silent profil i/ili odbije poziv, a pri vraćanju vrati prethodni profil.

http://www.mobilize.rs/blog/?p=45

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #13 poslato: Februar 08, 2008, 03:59:18 »
ShakerRacer 1.5.0

Citat
ShakerRacer je open-source python accelerometer aplikacija, koja služi za prirodno i intuitivno upravljanje RC (Radio Control) automobilima! Aplikacija omogućava da pokretima tela, tj. naginjanjem telefona, zadajete smer kretanja automobila, što vrlo često većina ljudi radi i dok pritiska komande na upravljaču, samo što to u ovom slučaju nije neophodno. Pošto koristi acceleromer, radiće na N95, N95 8GB, N82 i N93i. Pogledajte YouTube snimak da vidite kako sve to u praksi izgleda:

http://www.mobilize.rs/blog/?p=57

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #14 poslato: Mart 13, 2008, 11:36:46 »
NXT-Symbian

Citat

Lego Mindstorms NXT je garnitura robota izdata od strane Lego-a tokom 2006. godine, kada su zamenili stariju generaciju Mindstorms robota. Glavni modul, ugrađen u same robote, ima podršku za bežično upravljanje, putem bluetootha, čime je moguće robote upravljati sa mobilnih telefona. Ap0cn3t je razvio open source java aplikaciju za upravljanje ovim robotima, koja može iskoristiti bluetooth konekciju bilo kog s60 telefona (i druge i treće generacije), a na zvaničnom sajtu se može naći lista telefona na kojima je testirano i potvrđeno da radi. I to nije sve! Razvijena je i accelerometer aplikacija, koja koristi Python, i omogućava upravljanje ovih robota na intuitivan način uz pomoć bilo kog Symbian s60v3 uređaja koji sadrži accelerometer u sebi. Kako to sve funkcioniše pogledajte na YouTube snimku ispod.

http://www.mobilize.rs/blog/?p=75
« Poslednja izmena: Mart 13, 2008, 12:23:33 X3mE »
Sačuvana

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #15 poslato: Mart 13, 2008, 12:51:13 »
pySnake 2.0

Citat

Sigurno znate za Damiena, autora accelerometer aplikacija kao što su pyPiwo, pyPoziomica, pyRybka i druge. Ovoga puta stiže nam još jedna Python aplikacija, po imenu pySnake, remake popularne Snake igre, za koju verujem da ne postoji osoba koja ne zna o čemu se radi :). Igra je veoma jednostavna, upravljanje je intuitivno, a zabava zagarantovana. Kao i sve što je izdao do sad, i ova igra je naravno freeware. Pa... isprobajte vaše snaking veštine!

http://www.mobilize.rs/2008/03/13/pysnake-legendarna-snake-igra-uz-pomoc-accelerometera/
« Poslednja izmena: April 27, 2008, 22:00:49 X3mE »
Sačuvana

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #16 poslato: Mart 13, 2008, 15:22:02 »
ShakeSMS 1.0 Beta Unsigned

Citat
Kako izgleda vaš standardni protokol pri pristiglom SMS-u? Pretpostavljam isto kao i kod većine - uzmete telefon, otključate tastaturu, otvorite poruku, otkucate odgovor, izađete iz aplikacije i zaključate tastaturu. Da li je ovo zamorno raditi svaki put? Tong Ren, autor popularne FlipSilent aplikacije, smatra da jeste :), pa je zato rešio da razvije novu, originalnu, accelerometer aplikaciju, po nazivu ShakeSMS. Aplikacija je još u fazi razvoja, a za sada se može naći samo video preview, okačen ispod. Ideja je da, kada vam stigne poruka, prodrmate telefon, odmah vam se otključa tastatura i prikaže poruka, i kad odgovorite (ili ne) samo prodrmate ponovo i tastatura se ponovo zaključa :). Svaka čast Mr. Ren, ako je FlipSilent ideju ukrao Sammiru, za ovo mu moramo priznati da je originalno i veoma zanimljivo :).

http://www.mobilize.rs/blog/?p=54

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #17 poslato: Mart 13, 2008, 15:25:09 »
KEYnetik RockNscroll 1.0 Beta unsigned

Citat
Samirov NokMote dobija žestoku konkurenciju! KEYnetik, kompanija koja se bavi motion input softverom, radi na programu po imenu RockNscroll, koji koristi accelerometer kako bi pokretima ruku omogućio upravljanje telefonom, tj. ima potpuno istu namenu kao i pomenuti NokMote, s tim što, dok su se testeri žalili na preteranu osetljivost kod NokMote-a, RockNscroll izgleda nema tih problema, što se može i zaključiti na osnovu impresivnog video preview-a. Aplikacija je u fazi razvoja, i kada se pojavi biće besplatna.

http://www.mobilize.rs/blog/?p=58

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #18 poslato: Mart 13, 2008, 15:28:07 »
ShakeMe Alpha 2 Unsigned

Citat
Pre nekog vremena, na Samirovom sajtu su se misteriozno pojavile dve nove accelerometer aplikacije, po imenu LoudUp i ShakeMe. Za onu prvu se i dalje ne zna čemu će služiti, dok je se za ovu drugu (za koju se nije moglo ni pretpostaviti čemu će služiti, na osnovu naziva) pojavio jedan video preview od čoveka kome je Samir ustupio aplikaciju za testiranje, dakle, koja je još u fazi teškog razvoja. Aplikacija dosta podseća na ShakeLock, samo sa proširenim mogućnostima, tako da može raditi u 4 režima:
  • Key Lock - protresanjem zaključava i otključava tastaturu
  • Bluetooth - protresanjem aktivira/deaktivira Bluetooth
  • Silent - protresanjem aktivira/deaktivira Silent profil
  • Backlight - protresanjem uključuje pozadinsko osvetljenje

http://www.mobilize.rs/blog/?p=70

X3mE

• Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Na mreži Na mreži
« Odgovor #19 poslato: April 14, 2008, 23:02:22 »
ThemeMagic 1.0 Unsigned

Citat
Još jedna accelerometer aplikacija je pred nama! Ovoga puta radi se o programu za brzu zamenu tema na telefonu - naravno, pokretima ruku - po imenu ThemeMagic. Što se mene tiče, ja svoje teme ne menjam i po par meseci :) , ali ako volite da često menjate igled korisničkog interfejsa na vašem telefonu, i naravno posedujete telefon sa motion senzorom, onda je ovo svakako prava aplikacija za vas.

Aplikacija je još uvek u beta fazi, aktuelna verzija nosi oznaku Beta1, i raspoloživa je donatorima, ali nadamo se da će uskoro biti puštena u javnost.

http://www.mobilize.rs/blog/2008/04/02/thememagic-menjajte-teme-pokretima-ruku/

Mobilize.rs - najnovije vesti: ContraTeam Web Hosting