VizioShop.com - prodavnica majica Lolmao.info - The Site That Makes You Laugh!

Anketa

Koji telefoni su po vama obeležili 2008. godinu? (Možete izabrati 3 modela)

Apple iPhone 3G
- 7 (9.6%)
HTC Touch Diamond
- 2 (2.7%)
HTC Touch HD
- 9 (12.3%)
HTC Touch Pro
- 9 (12.3%)
Nokia 5800 Tube
- 10 (13.7%)
Nokia E71
- 7 (9.6%)
Nokia N85
- 6 (8.2%)
Nokia N96
- 3 (4.1%)
Samsung INNOV8
- 3 (4.1%)
Samsung Omnia
- 4 (5.5%)
Sony Ericsson C905
- 2 (2.7%)
Sony Ericsson G900
- 3 (4.1%)
Sony Ericsson Xperia X1
- 5 (6.8%)
T-Mobile G1
- 3 (4.1%)

Ukupno glasova: 35

Anketa završena: Januar 01, 2009, 19:08:20

Autor Tema: HOT: Izbor za telefon godine!  (Pročitano 4370 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav!

Vidimo da još uvek niste registrovani, ili nemate nijedan post na forumu. Zašto ne biste probili led i otarasili se ove dosadne poruke? :)

Ukoliko nemate nijedan post, dobro mesto za upoznavanje sa pravilima foruma i ostavljanje prvog posta može biti ovde.

Ukoliko niste još uvek registrovani, šta čekate? :)

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 41
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Telefon: MDA Compact V (Diamond 2)
  • SW: WM 6.5 Official
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.4 Firefox 3.0.4
HOT: Izbor za telefon godine!
« poslato: Decembar 14, 2008, 19:08:20 »
Poštovani posetioci,

Predstavljamo vam listu telefona koji su obeležili 2008. godinu, sa ciljem da vašim glasovima izaberemo najbolji telefon 2008. u izboru članova Mobilize.rs foruma. Trudili smo se da obuhvatimo sve telefone oko kojih se tokom godine najviše dizala medijska prašina, a jedini uslov je da je telefon najavljen u 2008-oj i da se trenutno može naći u prodaji. Svaki registrovani član Mobilize.rs foruma može izabrati 3 telefona koji mu se najviše dopadaju, a 1. januara, kada se glasanje završi, biće proglašen pobednik.

Telefoni su poređani abecedno, i tu su predstavnici svih dominantnih proizvođača i platformi.

Iako je Apple nov na tržištu mobilnih telefona i dosta osporavan, prodaja iPhone-a 3G ide odlično, i uzevši u obzir da su krenuli od nule, već imaju zavidan tržišni udeo.

HTC je svojom "Touch" serijom predstavio Windows Mobile telefone u potpuno novom svetlu - od velikih, ružnih i teških gedžeta namenjenih samo poslovnim ljudima i gedžet frikovima, Windows Mobile telefoni sada imaju "fensi" izgled i sve više se potencira na multimediji, uz obilje aplikacija što je oduvek krasilo Windows Mobile platformu, te su samim tim okrenuti mnogo širem krugu korisnika. Touch Diamond, Touch Pro i Touch HD su, uz agresivan marketing i jako dobre specifikacije, zabeležili jako dobru prodaju, te je HTC postao dominantni proizvođač WM telefona i ugrabio dobar deo tržišta.

HTC-ovoj "fensi" liniji veliku konkurenciju predstavljaju dva modela proizvođača ne toliko poznatih po WM telefonima, ali svakako velikih imena u mobilnoj industriji: Sony Ericsson Xperia X1 i Samsung Omnia. I jedan i drugi nastavljaju ono što je HTC započeo, te je zahvaljujući svima njima Windows Mobile postao jako, jako popularniji među "običnim" ljudima, a ne samo poslovnim korisnicima.

Naravno, lista ne bi mogla da prođe bez par Nokijinih modela, koja je već jako dugo lider na tržištu i iz godine u godinu postavlja nove standarde kada su Symbian telefoni u pitanju, te smo tako i ove godine videli par "zveri" od telefona, među kojima su najviše pažnje privukli E71, kao poslovni model, i dva Nseries multimedijalna modela: N85 i N96. Svakako je pravo osveženje i nova, s60v5 platforma, i prvi TouchUI telefon koji je izašao iz Nokije: 5800 XpressMusic, poznat i po kodnom imenu Tube.

Kao što Omnia pravi konkurenciju dominantnom HTC-u, tako još jedan model iz Samsunga pravi konkurenciju dominantnoj Nokiji - radi se o modelu INNOV8, koji ima sve karakteristike vrhunskih Symbian telefona, uz kameru od čak 8Mpx.

Još jedan 8Mpx model je ujedno i jedini "java" telefon na listi - radi se o Sony Ericssonu C905, koji ima fantastične karakteristike za jedan ne-smartphone.

Iako je UIQ i zvanično "mrtav", telefoni sa njim će se prodavati još neko vreme, a Sony Ericsson G900 je previše dobar telefon da ne bi bio uvršten u spisak, i svakako jedan od najboljih UIQ telefona koji se mogu naći.

Na kraju tu je i telefon koji je takođe privukao dosta pažnje - HTC Dream, iliti T-Mobile G1, prvi je telefon koji u sebi sadrži Google Android, platformu koja svakako dosta obećava.

Molimo sve vas da ostavite vaše glasove i, ukoliko želite, i komentar zašto ste se odlučili baš za te modele. Ukoliko još niste registrovani, registracija je brza i besplatna!

ardzuna

• Super Moderator
  • Mobilni Stručnjak
  • *
  • Moć ugleda: 13
  • ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!ardzuna is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: iPhone 3GS 32GB
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
Odg: HOT: Izbor za telefon godine!
« Odgovor #1 poslato: Decembar 14, 2008, 19:32:16 »
Ja glasao vec za 5800, X1 i G900. Razlog: svidjaju mi se vise od ovih ostalih sa spiska.  ;D

X3mE

• Vlasnik Mobilize.rs portala
  • Administrator
  • Mobilize.rs Legenda
  • *
  • In Love With Myself
  • Moć ugleda: 41
  • X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!X3mE is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: MDA Compact V (Diamond 2)
  • SW: WM 6.5 Official
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Odgovor #2 poslato: Decembar 14, 2008, 19:33:05 »
Moji glasovi:

1. HTC Touch Pro - dugo sam se razmišljao između Touch Pro/Touch HD, pošto su i jedan i drugi stvarno fenomenalni WM uređaji, ali je na kraju tastatura pobedila :)

2. Nokia N85 - trenutno najbolji s60v3 uređaj po meni, znatno bolji od N96. Da sada hoću da kupim Symbian telefon, sigurno bi njega uzeo.

2. Nokia 5800 XpressMusic - iako ga N97 bije u većini karakteristika, ipak je ovo prvi Nokijin TouchUI telefon, i svakako jedini u 2008-oj, kao i prvi veliki korak napred u odnosu na s60v3 telefone, telefon koji je privukao dosta pažnje i predstavlja uvod u s60v5 seriju, koju će, verujem, krasiti mnogi fenomenalni uređaji.

albumag

• Mobilize.rs serviser
  • Moderator
  • Mobilni Manijak
  • *
  • Moć ugleda: 5
  • albumag is on the verge of being accepted.albumag is on the verge of being accepted.albumag is on the verge of being accepted.albumag is on the verge of being accepted.albumag is on the verge of being accepted.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: HTC Hero
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Odgovor #3 poslato: Decembar 14, 2008, 20:07:18 »
Glasao sam za HTC Touch HD jer mislim da to zaslužuje po svim karakteristikama itd...
Za otkriće godine glas dajem G1 aparatu jer je nešto potpuno novo...
Najbolji naravno E71  :biggrin:
Sačuvana

lnenad

• Nokia and SE fan
  • Super Moderator
  • Mobilni Stručnjak
  • *
  • Web designer and software programmer.
  • Moć ugleda: 9
  • lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!lnenad has great potential!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Nokia 6220 Classic/HTC Tytn II (Kaiser)/Xperia X1
  • Browser:
« Odgovor #4 poslato: Decembar 14, 2008, 20:14:16 »
Prvo, svaka čast na opsežnom opisu svih uređaja :)

Evo kako ja glasam

1. Samsung Omnia
2. SE Xperia X1
3. Nokia 5800 Tube

Po meni najbolji telefoni na tržištu i naravno N97 i E65 :)
Sačuvana
Currently working in PHP. If you want to check out my portfolio go to http://www.nenadspp.com - Pravilnik foruma
Reklamozderi.com - Najbolje i najgore reklame na svijetu

rayatz

• Mobilni Zavisnik
  • **
  • Moć ugleda: 2
  • rayatz barely matters.rayatz barely matters.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: HTC Blueangel
  • SW: WM 6.5
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Odgovor #5 poslato: Decembar 14, 2008, 20:21:09 »
Ja sam glasao za Touch Pro ... razmisljao sam i za HD ali ko sto je i X3mE rekao tastatura je ...
Zatim Samsung Innov 8 ... veoma kvalitetan telefon , po meni najbolji u Simbijan klasi
I konacno G1 ... pocetak Androida !
Sačuvana

makifgr

• Mobilni Zavisnik
  • **
  • Moć ugleda: 0
  • makifgr has no influence.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: trenutno nemam ocekujem idou
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 2.0.0.6 Firefox 2.0.0.6
« Odgovor #6 poslato: Decembar 15, 2008, 00:27:42 »
moj c905  :beee.gif:
Sačuvana

Sir Oliver

• Super Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Moć ugleda: 29
  • Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!Sir Oliver is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Browser:
« Odgovor #7 poslato: Decembar 15, 2008, 10:06:26 »
moj c905  :beee.gif:

Stvarno mislis da je bolji od ostalih navedenih modela?

priest77

• Moderator
  • Mobilni Stručnjak
  • *
  • Moć ugleda: 10
  • priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.priest77 has an aura about them.
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: HTC Diamond
  • SW: WM6.1
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 10.00 Opera 10.00
« Odgovor #8 poslato: Decembar 15, 2008, 10:58:13 »
Ja sam glasao za HTC Touch Pro jer je to telefon koji ima sve sto mi treba sto se tice funkcija i svidja mi se i dizajn i dimenzije. To ce biti moj sledeci telefon ali ne uskoro, sacekacu da mu malo padne cena. :)
Sačuvana

Rom: Gen.Y D2
Radio: 1.17
HardSpl: 1_93OliNexUns

Smalltown boy

• Moderator
  • Mobilni Guru
  • *
  • Nisam zgodan al' sam nezgodan :)
  • Moć ugleda: 12
  • Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!Smalltown boy is awe-inspiring!
  • Van mreže Van mreže
  • Telefon: Nokia RM-346
  • SW: 400.21.013
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Odgovor #9 poslato: Decembar 15, 2008, 16:29:01 »
E71. Veoma kvalitetno napravljen, dobar i funkcionalan telefon.
Sa E serijom telefona imam jako pozitivno iskustvo što se tiče kvaliteta izrade i dugotrajnosti. Tu su još i odlična baterija, dobar procesor, qwerty tastatura, GPS, kamera, dosta RAM memorije, wifi, 3,5G, symbian 9.2. Sve to za 300-tinjak €!!! Milina!!! :big_boss:
Sačuvana

Mobilize.rs - najnovije vesti: ContraTeam Web Hosting